Specjalnie dla odwiedzających Jarmark Dominikański, przeniesione zostanie typowe stoisko rybne z Bergen, gdzie norwescy kupcy prezentować będą olbrzymie kraby królewskie, żabnice, wilki morskie, halibuty, stokfishe, czyli suszone dorsze, które są podstawą portugalskiego bacalao i całą gamę innych, niespotykanych w Polsce delikatesów z mórz wokół Norwegii.Będzie można spróbować norweskich krewetek zimnowodnych, sprzedawanych w Norwegii prosto z kutra.
Będzie także zorganizowany pokaz filetowania ryb, degustacja norweskich specjałów rybnych, a pod koniec imprezy będzie można kupić na „aukcji” wybrane okazy i poeksperymentować w domu.
Na scenie znani kucharze –Andrzej Polan i jego asystenci. Będą prezentowali norweskiego łososia i najlepsze przepisy na potrawy z norweskich ryb.
Przewidziano również rozmaite atrakcje i konkursy z nagrodami, a ciekawy program poprowadzą znani dziennikarze: Bartłomiej Jędrzejak z TVN i Ireneusz Jakubek z RMF.
Współorganizatorzy: Ambasada Królestwa Norwegii, Innovation Norway, Norwegian Seafood Council.